10-21 (09-19) SE AVVIKENDE TIDER

Sommerens sjekkliste

Publisert: 12.07.2018

Det er mye man skal huske på før man tar ferie. Hvor mange punkter på listen er du klar til å huke av?


Pass, penger og billetter er huskeregelen vi vet vi ikke må glemme før vi reiser på sommerferie, men hva med alt det andre praktiske? Her er sommerens smarte sjekkliste!

SHOP0142_relax_trekanten_02_sjekkliste_2

Få ting skriker «her er det ingen hjemme» høyere enn en bunke ukesgamle aviser på dørmatten. Husk å fryse papiravisen hvis du fremdeles har den, eller sats på et digitalt abonnement. Da kan du ta med deg avisen på ferie uansett hvor du er, og bruke den samme lesedingsen til e-bøker, musikk og annen ferieunderholdning.

SHOP0142_relax_trekanten_02_sjekkliste_3
SHOP0142_relax_trekanten_02_sjekkliste_4

I dagens bildedelingssamfunn er det selvsagt ingen ferie som har funnet sted uten at du har dokumentert det. De fleste mobiltelefoner er i dag utstyrt med gode kameraer, men det finnes mange andre måter å forevige ferieminnene på. Polariodkameraer er ideelle for nostalgikere som elsker alle ting retro, mens et Go Pro-kamera er perfekt både på land og i vann for sporty typer.

SHOP0142_relax_trekanten_02_sjekkliste_5
SHOP0142_relax_trekanten_02_sjekkliste_6

Det legger utvilsomt en demper på feriefølelsen om man kommer hjem til brunsvidde busker og visne blomster. Men hvordan skal man løse det om man ikke har en snill nabo man stoler på eller en slektning i nærheten som kan vanne i ny og ne? Selvvanningssystemer finnes i en rekke smarte varianter, og tar vare på plantene dine når du ikke har anledning til å gjøre det selv. Spør gjerne blomsterbutikken om råd!

SHOP0142_relax_trekanten_02_sjekkliste_7
SHOP0142_relax_trekanten_02_sjekkliste_8

Dersom du bare reiser med håndbagasje eller insisterer på å ha toalettmappen med deg til enhver tid, er det viktig å huske at det er begrensninger for hva du kan ta med deg av væske gjennom sikkerhetskontrollen. Pakk derfor med deg kremer og andre skjønnhetsprodukter i reisestørrelse, så kan ingen ta dem fra deg. En toalettmappe i plast er uvurderlig dersom emballasje skulle sprekke i kofferten under flyturen. Husk også at smarttelefoner stiller svakt i møtet med sand og vann, så ta gjerne med ekstra beskyttelse til mobilen.

SHOP0142_relax_trekanten_02_sjekkliste_9
SHOP0142_relax_trekanten_02_sjekkliste_10

Alarm er selvsagt noe alle burde ha, men det går an å øke sikkerheten ytterligere hjemme. Overvåkningskameraer er i dag blitt allemannseie og er enkle å få fatt i og montere, men noen tiltak krever bare sunn fornuft. Trekk ut elektriske apparater fra stikkontaktene, pass på at verdigjenstander ikke ligger lett synlig i vinduet, og gjem bilnøklene godt! Og dersom du har dyre hagemøbler eller en kostbar grill, gjør en solid sykkellås det enda litt vanskeligere for uærlige sjeler å prøve å stjele dem.

SHOP0142_relax_trekanten_02_sjekkliste_11

God ferie!

*Forbehold om utsolgt eller ikke tilgjengelig vare.